De benaming van RVS is in tegenstelling tot de algemene gedachte niet ROESTVRIJSTAAL maar ROESTVASTSTAAL. Dit betekend dat het materiaal zelf niet kan oxideren, maar zeker wel de oxidatie vanuit de omgeving kan aantrekken.

GARANTIE.

Een goede instandhouding van het RVS is sterk afhankelijk van de omgevings- en onderhoudsfactoren. Hierop kan UPTBB(thesignagefactory) en Hezo beheer geen enkele invloed uitoefenen. Derhalve kunnen wij u geen garantie verstrekken op het niet oxideren van het RVS.

ONDERHOUD.

Vette vingers, vuilafzetting, oppervlaktebeschadigingen, zeelucht en ijzerstof(snelwegen) kan de oxide huid van het RVS beschadigen, waardoor oxidatie kan ontstaan. Goed en regelmatig onderhoud van het RVS , afhankelijk van de omgevingsfactoren minimaal 4x per jaar is daarom absoluut noodzakelijk. UPTBB en Hezo beheer u hierbij uitsluitend gebruik te maken van de speciale chloorvrije RVS-cleaner. Deze cleaner vormt een beschermende laag op het RVS.

Montage.

RVS heeft van nature de eigenschap een beschermingslaag te creƫren. Dit proces begint na de verwijdering van de beschermfolie op het RVS. Vanwege schadelijke zuren aan de handen dient de beschermingsfolie daarom uitsluitend met handschoentjes verwijderd te worden. Vermijd daarom de bovengenoemde omgevingsfactoren en de aanraking, fysiek of via de lucht met andere metalen. Na de verwijdering van de folie en of na de montage dient u het RVS te reinigen met RVS-cleaner.

3dletters onderhouden